VIDEOPRODUCTIE

Wat moet ik weten als bedrijf?

Veel ondernemers onderschatten de waarde van video, maar jij waarschijnlijk niet. Je bent op deze pagina terecht gekomen, dus je hebt er waarschijnlijk al goed over nagedacht. Je neemt het serieus en je wilt vooraf de juiste stappen nemen om jezelf tijd te besparen. Top! Ik ga je hiermee helpen door je een simpele checklist te geven. 6 punten die je moet weten, zodat je een passend videoteam snel en duidelijk in de juiste richting kan sturen. Let’s begin. 

 

 

   1.   Wat voor soort video heb ik nodig?

Een makkelijke om mee te beginnen, maar wel een hele belangrijke. Commercial, Bedrijfsfilm, Social media video, Live Stream of Aftermovie? Hier heb je waarschijnlijk zelf al het antwoord op. Toch zou ik je aan willen raden te kijken naar je concurrentie en te zien wat werkt en wat niet. 

 

   2.   Welke inhoud ga ik geven aan de video?

Wat ga je vertellen met je video? Deze is ontzettend belangrijk, want zonder overtuigende inhoud mist je content ieder doel. Verplaats jezelf als voorbeeld even in de doelgroep van Shell Tankstations. De ondernemer zou het misschien interessant vinden om met video te laten zien hoe zijn tankstation is opgebouwd, of wat het verhaal is van een werknemer. Maar is dit wel echt waar je als chauffeur op zit te wachten? Leer wie jouw doelgroep echt is en wat hen beweegt. Wat vinden klanten belangrijk in een keuze voor jouw bedrijf t.o.v. de concurrent? Zo zou Shell bijvoorbeeld kunnen inspelen op: De kwaliteit van benzine, vermindering van CO2 uitstoot, 24 uurs beschikbaarheid, bepaalde kortingsacties, etc.

 

Hoe je aan deze onderwerpen overtuigende inhoud gaat geven is een creatief proces. Overleg met een marketingpartij of videoproductiebedrijf wordt hierbij aangeraden. Maar het mag duidelijk zijn: De doelgroep bepaalt welke content ze kijken en welke niet, dus neem niet te snel eigenhandig beslissingen. Doe onderzoek en onderbouw keuzes. 

 

   3.   Hoe lang moet de video worden?

Kan mijn video 5 minuten zijn of moet het korter? De lengte van je video is voor een groot deel afhankelijk van het platform waar je de video wilt gaan inzetten. De belangrijkste reden hiervoor is het verschil in de spanningsboog van de kijkers op elk platform. Op TV zijn reclamekijkers gewend aan snelle bruikbare videocontent van gemiddeld 5 tot 30 seconden. Op Instagram zijn mensen in scrollmodus en zien al veel visuals. De spanningsboog is hierdoor kort. Instagram weet dit zelf ook en heeft daarom zelf al goede limieten gesteld: 15 seconden voor stories en 60 seconden voor een post.

 

Op Facebook en Linked In wordt meer informatie geboden en zijn mensen gewend langer naar een post te kijken. Hierom raden we videocontent aan tot 4 minuten. Maar wat nu als je op elk platform wilt gaan inzetten? Dan zou je bijvoorbeeld in één productie videocontent op maat laten knippen voor elk sociaal platform.

 

   4.   Met welk budget kan ik werken?

Het is belangrijk om vooraf te bepalen wat je ongeveer wilt uitgeven. Dit zal je mogelijkheden bepalen in eindproduct, kwaliteit en uitvoering. Maar wat is dan een goed budget? Bij grote producties met kun je denken aan gemiddeld 10K – 40K. Bij kleine producties 2K- 10K. Bij korte video’s voor social media is het handig om met een jaarbudget te werken en dit te verdelen in een aantal kleinere videoproducties. Welke factoren bepalen nu uiteindelijk de prijs? Denk aan de volgende onderdelen:

  • De tijd om te komen tot een goed concept;

  • Aantal opnamelocaties/-momenten;

  • Grootte van de crew: wie heb je nodig? (Regisseurs, Cameraman(nen), Editor, Assistent, Geluidsman, Visagie, Gaffer(lichtman), Acteurs);

  • De eventuele huur van cameraapparatuur;

  • Benodigdheden voor de crew (Logistiek/Catering/Verblijf)

  • De editingtijd (VFX, SFX, Kleur bewerking)

  • De soort muzieklicentie

 

   5.   Wie laat je de videoproductie uitvoeren?

Wie is de juiste partij voor jou? De keuze voor het verkeerde videoproductiebedrijf kan vervelende gevolgen hebben. Niet alleen in het resultaat, maar ook in de extra tijd die je hiermee kwijt bent. Denk eens na over de stijl en de kwaliteit van jouw gewenste eindproduct. Met dit beeld in gedachten kun je op zoek naar de juiste partij. Bekijk portfolio’s en zie of de projecten qua stijl en kwaliteit vergelijkbaar is met jouw wensen. Bel, of loop binnen voor koffie en krijg een gevoel van wat voor soort personen dit zijn. Wil je hier mee samenwerken? Wij zijn zelf in ieder geval beschikbaar voor videoproductie en zouden graag horen wat jouw wensen zijn. Check www.optiqfilms.nl voor meer over ons.

 

   6.   Nazorg

Met een gelanceerde video op de juiste kanalen is een goede campagne niet ten einde. Ik wil je sterk aanraden tijdens je videocampagne je resultaten bij te houden bijvoorbeeld via Facebook Business. Hierdoor kun je experimenteren met verschillende content op de lange termijn. Op deze manier bouw je toe naar een duurzame marketingstrategie en een effectieve conversie van doelgroep naar klant.

Starten met videoproductie?

Klik op de afbeelding hieronder voor meer over videoproductiebedrijf OPTIQ

videoproductie voorbeeld.jpg

ADRES

Piet Heinstraat 10

1e Verdieping

4461 GL Goes  

Zeeland (NL)

CONTACT

info@optiqfilms.nl

@optiqfilms

+31640965316

UREN

Ma - Vrij

10:00 - 17:30

  • Facebook
  • Instagram

SOCIAL MEDIA

@optiqfilms

©2017 by OPTIQ all rights reserved    |    Algemene Voorwaarden    |    Privacystatement